0

Spotify stelt beursgang uit vanwege licentie-perikelen

De plannen van Spotify om geld binnen te halen via een beursgang zouden dit voorjaar werkelijkheid moeten worden. Maar zoals het er nu uitziet zal de beursgang van het online muziekbedrijf opnieuw uitgesteld gaan worden. Spotify wil haar verdienmodel aanpassen zodat de omzet van het bedrijf omhoog gaat. Dit moet leiden tot een hogere waardering van beleggers waardoor de aandelen meer gaan opleveren.

Het Zweedse muziekbedrijf is, volgens anonieme bronnen, van plan om haar beursgang uit te stellen tot 2018. In de tijd tot deze beursgang wil het bedrijf haar financiën beter op orde brengen en ook moet het verdienmodel op de schop. Vooral de deals die Spotify heeft gesloten met platenlabels en artiesten zou het bedrijf willen aanpassen zodat er minder afgedragen hoeft te worden voor het streamen van populaire muziek.

Spotify lijkt van mening dat gezien de enorme populariteit van de muziekdienst, die tot uiting komt het enorme aantal betalende gebruikers, een lagere afdracht aan auteursrechthebbenden gerechtvaardig is. Spotify betaalt nu voor elke losse stream een kleine vergoeding. Deze vergoeding zou volgens het muziekbedrijf dus lager moeten zijn waardoor het meer bedrijf meer geld overhoudt dat als winst kan worden geboekt.

Spotify hoopte met een beursgang in 2017 een bedrag van rond de 12 miljard op te halen. Mocht de muziekdienst inderdaad betere deals met labels en artiesten weten te sluiten dan zou een beursgang het bedrijf fors meer opleveren. Spotify heeft zelf niet gereageerd op de geruchten. TechCrunch, de bron van de informatie, is echter een betrouwbaar medium en een beursgang van Spotify in 2017 lijkt dus toch niet aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.