0

Spotify start samenwerking met Tinder: daten op muzikale voorkeuren

Spotify heeft in een blogpost laten weten dat de muziekdienst is begonnen aan een proef waarbij samengewerkt wordt met Tinder. Door deze samenwerking kunnen mensen die via Tinder op zoek zijn naar een leuke date ook hun muzikale voorkeuren laten meewegen tijdens het selecteren.

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om een date te vinden die dezelfde muziek leuk vindt als jij heb je de Tinder app nodig. Ook is een Spotify abonnement handig, als dat niet noodzakelijk. Ook gebruikers die geen Spotify hebben kunnen een track toevoegen aan hun profiel op basis waarvan anderen je kunnen vinden.

Tinder en Spotify zijn hun samenwerking per direct gestart. De nieuwe functie is nu al beschikbaar in alle landen waar je muziek kunt streamen via Spotify. Ook in Nederland is het dus nu mogelijk om een date te zoeken op basis van de muziek die jij leuk vindt.

De CEO van Tinder, Sean Rad, is erg enthousiast over de mogelijkheden van deze samenwerking. Zo laat hij weten dat uit onderzoek blijkt dat mensen die een kroeg bezoeken waar jouw muziek gespeeld wordt je ook meer mensen aantrekkelijk zult vinden op deze plek. Door op basis van muziek te matchen wordt de kans op een succesvolle date dus groter.

Tinder start samenwerking met Spotify

Tinder start samenwerking met Spotify

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.