0

Spotify Premium steeds populairder

Spotify Premium, de betaalde versie van de streaming muziekdienst, groeit sterk. Bijna 30% van alle gebruikers van Spotify luistert muziek via zo’n betaald abonnement. In absolute getallen betekent dit dat ruim 28 miljoen mensen betalen voor het streamen van muziek met Spotify.

In totaal heeft Spotify 98 miljoen gebruikers. Daarmee is het Zweedse bedrijf veruit de grootste aanbieder van streaming muziek. Uit de cijfers blijkt verder dat het overgrote deel van de gebruikers van Spotify dit doet via de gratis variant van de muziekdienst. Toch is het percentage betalende gebruikers nog nooit zo hoog geweest. En dat is natuurlijk goed nieuws voor Spotify, dat de laatste tijd onder grote druk van zowel de concurrentie als de muziekindustrie staat.

Nederland

De situatie in Nederland ligt voor Spotify nog gunstiger. In ons land heeft de muziekdienst ongeveer 5 miljoen gebruikers. Van deze mensen heeft ruim 40% een betaald abonnement op de dienst. Hierbij moet opgemerkt worden dat veel mensen muziek streamen met Spotify via een combinatieabonnement van een telecomprovider. 22% Van de Nederlanders heeft zelf een abonnement op de dienst afgesloten, de resterende groep streamt via een provider.

De sterke groei van het percentage betalende gebruikers is nieuw voor Spotify. Jarenlang groeide vooral het aandeel van mensen die gratis muziek streamen met Spotify. Pas sinds halverwege vorig jaar beginnen steeds meer mensen te betalen voor een abonnement op de online muziekdienst. Vooral de hogere geluidskwaliteit en de mogelijkheid om muziek te downloaden zorgt voor de groei in het aantal betaalde abbonementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.