0

Spotify Premium gebruikers krijgen verbeterde applicatie

Spotify Free en Spotify Premium gebruikers kunnen momenteel muziek streamen via dezelfde applicatie op iOS en Android. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. De applicatie voor betalende gebruikers zal een aantal exclusieve functies en mogelijkheden krijgen terwijl Free gebruikers deze mogelijkheden niet krijgen.

De meest in het oog springende verandering betreft de balk onderin de interface waarmee gebruikers muziek kunnen zoeken. Deze balk blijft voor mensen die gratis muziek streamen vijf knoppen bevatten. De Premium versie krijgt twee knoppen minder. Zowel de blader knop als de radio knop zullen niet aanwezig zijn voor betalende gebruikers.

De belangrijkste reden daarvoor is de verbeterde functie voor het aanbieden van gepersonaliseerde afspeellijsten en een gepersonaliseerde zoekfunctie. Betalende gebruikers kunnen op het Home scherm van de Spotify applicatie snel nieuwe muziek vinden. Op hetzelfde startscherm staat ook muziek van artiesten die je als gebruiker vaak luistert.

Verder wordt er muziek uit voor de gebruiker relevante genres getoond en kunnen betalende gebruikers gemakkelijker podcasts en radiostations beluisteren. Ook het downloaden van muziek, podcasts, afspeellijsten en radiostations verloopt nu via het startscherm van de Spotify applicatie.

In de loop van deze en volgende maand zullen Spotify Premium gebruikers de nieuwe mogelijkheden gaan gebruiken. De Spotify applicatie wordt maandelijks bijgewerkt. In de laatste update zal het verschil in gebruikerservaring zichtbaar zijn, zowel voor Premium als Free gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.