1

Spotify Premium Duo: goedkoop streamen voor twee personen

Spotify is in een aantal Europese en Zuid-Amerikaanse landen begonnen met het testen van een nieuwe abonnementsvorm. Met Spotify Premium Duo kunnen twee personen die op een adres staan geregistreerd muziek streamen met Spotify Premium via een eigen account. Normaliter zou dit voor twee personen 20 euro kosten, streamen via Premium Duo kost echter 12,49 per maand.

De nieuwe abonnementsvorm is momenteel beschikbaar in Chili en Colombia. Ook in Ierland, Polen en Denemarken kunnen nieuwe en bestaande gebruikers van Spotify Premium kiezen voor het goedkope Duo abonnement. Spotify liet in een verklaring weten dat Premium Duo als test is uitgerold in de genoemde landen. Of gebruikers in andere landen het nieuwe abonnement kunnen afsluiten is nog onduidelijk.

Naast een goedkoop alternatief voor een regulier Spotify Premium abonnement (dat per maand 9,99 kost) biedt Premium Duo ook een nieuwe functie. De Duo Mix functie maakt afspeellijsten op basis van het luistergedrag en de muziekvoorkeuren van de twee gebruikers van het Premium Duo abonnement.

Spotify Premium Duo is niet het eerste abonnement dat tegen een lager tarief gebruikt kan worden door meerdere gebruikers. Al een aantal jaren is het via Spotify Family mogelijk om tot zes mensen die op een adres geregistreerd staan onbeperkt muziek te streamen en te downloaden voor een bedrag van 14,99.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.