0

Spotify Premium abonnee’s krijgen voorrang bij nieuwe albums

Na maandenlang onderhandelen is het Universal Music als eerste platenlabel gelukt om een deel van haar muziek alleen ter beschikking te stellen aan Spotify Premium gebruikers. Klanten van Spotify die betalen om muziek te streamen krijgen twee weken eerder dan Spotify Free gebruikers toegang tot nieuwe albums van populaire artiesten die onder contract staan bij Universal.

Spotify Premium gebruikers krijgen exclusieve toegang tot nieuwe albums.

Spotify Premium gebruikers krijgen exclusieve toegang tot nieuwe albums.

Veel platenlabels hebben al langer de wens om exclusieve content achter de houden voor gebruikers van gratis streaming muziekdiensten. Het strijkt de grote labels tegen de haren in dat iedereen met een Spotify Free abonnement gratis alle muziek kan luisteren die wordt aangeboden.

Door alles gratis te houden zou de drempel voor het betalen voor nieuwe muziek hoog gehouden worden. En dat is niet in het belang van de muziekindustrie. Al geruime tijd voeren labels en aanbieders van streaming muziek dan ook overleg over het wijzigen van de voorwaarden waaronder gratis muziek kan worden beluisterd.

Overigens heeft een Spotify Premiumabonnement  nog een aantal andere voordelen. Zo is de muziekkwaliteit op de betaalde Spotify variant hoger. Verder is het mogelijk om muziek te downloaden en hebben Premium gebruikers geen last van reclames tijdens het luisteren naar muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.