0

Spotify overweegt verhuizing naar Amerika

Spotify is ontevreden over het ondernemingsklimaat in Zweden. De grootste aanbieder van streaming muziek overweegt daarom om haar thuisland te verlaten en in Amerika verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden op Spotify.

De CEO van Spotify, Daniel Ek, liet in een verklaring weten vooral het grote tekort aan betaalbare woonruimte voor haar ontwikkelaars als een grote belemmering te zien voor de ontwikkeling van de muziekdienst. In andere Europese landen en in Amerika is het veel eenvoudig om een leuke woonruimte te krijgen voor weinig geld.

Verder is Ek ook ontevreden over het curriculum van leerlingen in het basisonderwijs. Zo is in Zweden handvaardigheid een verplicht onderdeel op de basisschool terwijl een vak als programmeren dat niet is. Om meer talent te krijgen dat in de tech-industrie aan het werk kan zou dat snel moeten veranderen.

Tot slot zou de politiek ook het belastingklimaat gunstiger moeten maken voor bedrijven die ondernemen op internet. Zeker voor bedrijven die wereldwijd zaken doen zou het belastingtarief fors omlaag moeten zodat er meer geld overblijft voor het investeren in techniek en het behouden van het marktleiderschap van Spotify.

Om Spotify marktleider te houden zou er in Zweden, maar ook in andere Europese landen, veel meer aandacht moeten zijn voor het ondernemingsklimaat voor bedrijven die zich richten op online dienstverlening. Het is, volgens Ek, te gek voor woorden dat Europa met meer inwoners als Amerika nog geen Apple, Google of Facebook heeft voortgebracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.