0

Spotify neemt muziek start-up LoudR over

Spotify heeft in een persbericht laten weten dat men het bedrijf Loudr heeft overgenomen. Loudr is een Amerikaanse start-up die gespecialiseerd is in het herkennen van covers. Loudr werd opgericht in 2013 en heeft in korte tijd een algoritme geschreven dat covers kan koppelen aan originele muziek.

Met de software van Loudr gaat Spotify proberen om de problemen die de muziekdienst heeft met het uitbetalen van rechten voor gecoverde muziek op te lossen. Veel artiesten wiens muziek in gecoverde versies wordt aangeboden op Spotify eisen hier een vergoeding voor. Momenteel lukt het Spotify nog niet om covers te herkennen en deze te koppelen aan een originele track.

Spotify neemt Loudr over.

Spotify neemt Loudr over.

De werknemers van Loudr verhuizen allemaal naar het Spotify kantoor in New York. Daar zullen zij vooral aan de slag gaan voor Spotify maar ook zal Loudr onder haar eigen naam diensten blijven aanbieden. Loudr is niet de enige start-up die wordt overgenomen door Spotify. De muziekdienst neemt regelmatig kleine bedrijven over die technieken ontwikkelen op het gebied van online muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.