0

Spotify meest populaire online muziekdienst in Nederland

Spotify is in Nederland verreweg de meest populaire aanbieder van streaming muziek. Maar liefst 30% van alle Nederlanders gebruikt Spotify. Van al deze gebruikers betaalt een kwart om muziek te streamen. Het overgrote deel van de Nederlanders streamt gratis muziek metSpotify Free.

Het percentage betalende gebruikers ligt in Nederland iets lager dan het wereldwijde gemiddelde. Wereldwijd betaalt 27% van alle gebruikers om muziek te streamen met Spotify terwijl dat in Nederland dus 25% is.

Verder is Spotify flink gegroeid in de afgelopen periode. In december vorig jaar werd Spotify nog maar door 17% van alle Nederlanders gebruikt. Het lijkt erop dat alle publiciteit over het al dan niet gratis streamen van muziek het bedrijf geen windeieren heeft gelegd.

Hoe doet de concurrentie het?

Deezer, All Access, Xbox Music en andere aanbieders van streaming muziek hebben veel minder klanten. Zo bedient Deezer 4% (waarvan 1% betaalt) van de markt voor streaming muziek terwijl Google All Access bijna geen marktaandeel heeft. Apple Music is in het onderzoek nog niet meegenomen.

bron: TelecomPaper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.