0

Spotify lost probleem op waarbij SSD overmatig wordt belast

In de nieuwste versie van de Spotify software voor Windows 10 en Mac OS X heeft de online muziekdienst een flinke bug geplet. In oudere versies zorgt de applicatie namelijk voor ontzettend veel lees- en schrijfactiviteit naar de SSD van je computer. En dat komt de levensduur van je laptop of pc niet ten goede.

Verschillende gebruikers maakten melding van problemen met Spotify waarbij de applicatie tientallen tot honderden gigabytes aan overbodige data weg schreef naar de SSD. Vooral gebruikers die veel afspeellijsten in Spotify aan maakten hadden last van het probleem. Maar ook mensen met maar enkele afspeellijsten maakten melding van de problemen.

Spotify erkende het probleem en bracht gelijk een nieuwe versie uit van haar software. In deze software was het probleem opgelost. Spotify heeft nog niet laten weten hoe het probleem precies ontstaan is: het lijkt erop dat er tijdens het bijwerken van de afspeellijsten iets misging.

Ben je een gebruiker van Spotify die de Windows 10 of Mac OS X software gebruikt voor het streamen en downloaden van muziek? Dan is het absoluut aan te raden om versie 1.0.42 te downloaden en te installeren. Met deze nieuwe versie zal Spotify zonder problemen gewoon weer werken.

Spotify kan problemen geven met SSD-schijven.

Spotify kan problemen geven met SSD-schijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.