0

Spotify Lite: kleiner en minder mogelijkheden

Spotify Lite is een nieuwe applicatie van Spotify die deze week is uitgebracht in de Play Store voor Android. De Lite versie gebruikt maar 15 MB aan opslagruimte en is daarom geschikt voor oudere smartphones en tablets.

De keerzijde van de weinige ruimte die Spotify Lite inneemt op het geheugen van je smartphone is het feit dat de Lite variant aanzienlijk minder functionaliteit biedt. Het is alleen mogelijk om muziek af te spelen uit afspeellijsten en via de zoekfunctie. Verder kunnen gebruikers favoriete tracks opslaan om deze zo snel te kunnen streamen.

Een handige functie van Spotify Lite is de mogelijkheid om een datalimiet voor Spotify in te stellen. Zeker als je een kleine mobiele databundel hebt dan is het handig om Spotify zo in te stellen dat maar een gedeelte van deze bundel voor streaming muziek gebruikt mag worden.

Dataverbruik Spotify instellen.

Dataverbruik Spotify instellen.

Aan de andere kant biedt Spotify Lite geen functies om muziek te streamen met Spotify Connect. Ook is het niet mogelijk om muziek te downloaden via de applicatie en is de interface sober.

Spotify Lite is momenteel beschikbaar in een aantal landen. In Nederland kun je Spotify Lite nog niet downloaden uit de Play Store. De ontwikkelaars hebben laten weten de Lite versie op termijn uit te rollen in andere landen. Verder wordt er op basis van feedback van gebruikers verder gesleuteld aan Spotify Lite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.