0

Spotify krijgt investering van 1 miljard dollar

Spotify heeft een investering van 1 miljard dollar weten binnen te halen. Nog niet eerder wist het bedrijf in de markt voor streaming muziek zoveel geld los te peuteren bij banken en investeringsmaatschappijen.

Met het geld hoopt Spotify de concurrentie met Apple Music nog beter aan te kunnen. Door de grotere portemonnee van Apple Music en de goede contacten die dat bedrijf heeft met artiesten en labels zullen muzikanten hun muziek wellicht steeds vaker exclusief op Apple Music gaan aanbieden. Spotify moet geld investeren om zelf ook exclusief muziek te mogen aanbieden.

Beursgang Spotify?

Verder zal het geld waarschijnlijk ook gebruikt worden om Spotify succesvol naar de beurs te brengen. In de contracten die Spotify heeft opgesteld is de namelijk de voorwaarde opgenomen dat het bedrijf hogere korting moet geven op het moment dat het bedrijf niet naar de beurs gaat.

Verder mogen de investeerders die nu geld stoppen in Spotify hun aandelen al na 90 dagen na een eventuele beursgang verkopen. En dat is opvallend: huidige aandeelhouders mogen pas na 180 dagen hun aandelen Spotify verzilveren. Het lijkt er dus op Spotify het geld hard nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.