0

Spotify koopt SoundCloud toch niet

Enige maanden geleden waren er sterke geruchten over een overname van SoundCloud door Spotify. Het Zweedse muziekbedrijf zou het Duitse platform voor muziek downloads en streaming tracks willen overnemen vanwege het grote aantal actieve gebruikers. Ook de aanwezige kennis over de ontwikkeling van online muziek zou een reden voor de overname geweest zijn.

SoundCloud

SoundCloud

Vandaag blijkt echter dat de overname van SoundCloud door Spotify, ondanks de genoemde voordelen, toch niet doorgaat. Volgens diverse bronnen is de geplande beursgang van Spotify zo belangrijk voor het bedrijf dat andere plannen geen doorgang kunnen vinden. Andere redenen voor het afketsen van de overname zijn niet gegeven.

SoundCloud biedt al geruime tijd een gratis platform aan het voor het streamen en downloaden van muziek. De muziekbibliotheek van SoundCloud is vele malen groter dan die van haar concurrentie. Dat komt vooral omdat DJ’s en onafhankelijke labels en artiesten hun muziek verspreiden via de dienst. SoundCloud is nog steeds gratis te gebruiken maar ook biedt de muziekdienst een betaald abonnement aan voor het streamen van muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.