0

Spotify kent sterke groei: 40% meer Premium gebruikers

Spotify blijft flink groeien. In het afgelopen kwartaal had de muziekdienst 191 miljoen gebruikers. Van dat aantal maakte 104 miljoen klanten gebruik van de mogelijkheid om gratis muziek te streamen. 87 miljoen gebruikers streamen muziek via een betaalde Spotify Premium abonnement.

In het vorige kwartaal wist Spotify vier miljoen betalende gebruikers aan zich te binden. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar wist Spotify een groei van 40% te realiseren.

Ook het aantal gebruikers dat gratis muziek luistert via Spotify Free steeg fors. De reclames tussendoor en de mindere geluidskwaliteit van Spotify Free weerhoudt veel gebruikers niet van een deze gratis muziekdienst. Over het percentage gratis gebruikers dat overstapte naar een betaald abonnement werden geen cijfers gepubliceerd.

bron: PDF.

Ondanks de sterke groei weet Spotify nog steeds geen winst te maken. Wel valt op dat het verlies steeds lager wordt. In het afgelopen kwartaal bedroeg dat verlies maar 7 miljoen. Nog steeds een flink bedrag maar vergeleken met de 90 miljoen verlies in het tweede kwartaal een peulenschil.

Voor de komende maanden verwacht Spotify een verdere groei van het aantal betalende en gratis gebruikers. Daarnaast hoop het bedrijf in dit vierder kwartaal eindelijk winst te maken. En dat zou een unicum zijn voor de Zweedse muziekdienst die sinds de start nog nooit winst wist te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.