0

Spotify introduceert wekelijkse op maat gemaakte afspeellijst

Spotify gebruikers kunnen per direct elke week een gepersonaliseerde afspeellijst in hun playlist-overzicht verwachten. Iedereen met een Spotify Premium abonnement krijgt elke maandagmorgen dit overzicht van muziek die past bij muziek die je in de week voorafgaand aan deze maandag hebt beluisterd.

De ‘Wekelijkse Ontdekking’, zoals Spotify deze nieuwe playlist heeft gedoopt, staat boven alle andere afspeellijsten in je Spotify applicatie.

Spotify gebruikt naast jouw luistergegevens ook informatie van andere gebruikers. Op basis van jouw beluisterde tracks en tracks die anderen binnen hetzelfde genre luisteren wordt de ‘Wekelijkse Ontdekking’ samengesteld.

Spotify hoopt dat gebruikers via deze nieuwe op maat gemaakte playlist muziek te horen krijgen die ze leuk vinden maar die ze zelf nooit hadden kunnen kiezen omdat ze deze nog niet kennen.

Deze nieuwe mogelijkheid van Spotify lijkt deels ingegeven door de concurrentiestrijd op de markt voor streaming muziek. Onder andere Rdio, Google All Access en Apple Music boden al langer gepersonaliseerde playlists.

Al eerder was Spotify begonnen met playlists die passen bij het moment op een dag en playlists met tracks die passen bij de manier waarop jij hardloopt. Iedereen met een Spotify Premium abonnement heeft per direct de beschikking over de nieuwe playlist met daarin muziek die past bij jouw smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.