0

Spotify introduceert video reclames op website en mobiel

Muziek streamingdienst Spotify is begonnen met een nieuwe vorm van adverteren. Binnenkort zal het Zweedse bedrijf beginnen met het tonen van reclame-spotjes aan gebruikers van Spotify Free. Met deze dienst kunnen gebruikers gratis muziek streamen via internet en op smartphones. Om toch te verdienen aan het gratis streamen werden al reclames en banners getoond; nu als aanvulling daarop dus ook reclame-spotjes.

De reclame-videos worden alleen getoond aan de 30 miljoen gebruikers van Spotify Free. Om Spotify gratis te houden voldoen de oude vormen van adverteren niet meer. De reclame-videos worden op alle platformen waarop gratis muziek gestreamd kan worden met Spotify vertoond. In eerste instantie zullen alleen gebruikers die Spotify via een browser reclamevideo’s te zien krijgen. In een later stadium zullen ook smartphone- en tablet gebruikers reclames te zien krijgen.

De reclamevideo’s worden ongevraagd afgespeeld tijdens het luisteren naar muziek. Een video waarin reclame te zien en te horen is duurt maximaal 30 seconden. Ook kunnen kortere advertenties worden weergegeven. Op mobiele apparaten ziet het reclame-model er iets anders uit: als je als gebruiker van Spotify Free besluit om een reclame spotje te bekijken mag je als dank daarvoor een half uur gratis muziek streamen zonder verdere reclame. Grote bedrijven die tot nu toe mee gaan doen zijn onder andere Coca Cola en Ford.

Niet voor Spotify Premium

Heb je een abonnement op Spotify Premium dan verandert er natuurlijk niets. De 10 miljoen betalende gebruikers van Spotify hebben juist een abonnement om muziek te luisteren zonder reclame. Naast het luisteren naar on-demand muziek en het downloaden van muziek kent Spotify Premium nog andere voordelen waaronder de hoge kwaliteit waarin de mp3 bestanden die Spotify streamt worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.