0

Spotify in Nederland populairste applicatie voor streaming muziek

Spotify is in Nederland de populairste applicatie voor het luisteren naar muziek op mobiele apparaten. De top drie van populairste apps wordt aangevuld met twee minder bekende applicaties: Shazam en iTunes worden namelijk ook veel gebruikt.

Shazam, iTunes en Spotify populair in Nederland.

Shazam, iTunes en Spotify populair in Nederland.

Op net geen 4 miljoen smartphones en tablets in Nederland staat de Spotify applicatie. Hiermee wordt vooral gratis muziek beluisterd: ongeveer 20% van de Spotify gebruikers in Nederland streamt muziek via een Premium abonnement. Ook wereldwijd is Spotify de meest gebruikte applicatie voor het luisteren naar muziek op smartphones, tablets en andere mobiele devices.

De Shazam applicatie, waarmee je muziek kunt herkennen en deze daarna kunt downloaden of streamen, is geïnstalleerd op 2,7 miljoen mobiele devices. De applicatie dankt een deel van haar populairiteit aan het feit dat je met Shazam veel muziek gratis kunt downloaden of streamen via websites als SoundCloud en Youtube. Verder is Shazam een handige applicatie voor het ontdekken van nieuwe muziek om te streamen.

iTunes staat tot slot op 1,8 miljoen iPhone en iPads. iTunes wordt vooral gebruikt voor het betaald downloaden van muziek en podcasts uit de app-store van Apple. Ook gebruiken steeds meer Nederlanders Apple Music. Deze app voor streaming muziek maakt gebruikt van iTunes. De applicatie heeft een groot deel van haar gebruikers dan ook te danken aan de integratie met Apple Music.

bron: telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.