0

Spotify heeft bijna 100 miljoen betalende gebruikers

De markt voor streaming muziek kent twee grote spelers. Wereldwijd, maar ook in Nederland, zijn het Spotify en Apple Music die de dienst uitmaken. Ook tussen beide muziekdiensten zit een flink gat: Spotify zal in de loop van maart 2019 over de grens van 100 miljoen betalende gebruikers gaan terwijl Apple Music bijna 60 miljoen abonnees heeft.

Naast de bijna 100 miljoen betalende gebruikers heeft Spotify ook ruim 100 miljoen abonnees die gratis muziek streamen via een Spotify Free abonnement. Deze groep abonnees brengen geld in het laatje doordat Spotify tussen tracks reclames laat horen. Het blokkeren van deze reclames wordt sinds deze week streng bestraft.

Andere muziekdiensten kennen aanzienlijk minder succes. Het Franse Deezer, de dienst die erg populair was toen het abonnementen verkocht in combinatie met T-Mobile, heeft naar eigen zeggen ruim 7 miljoen betalende abonnees. Ook Tidal en Yutube hebben veel minder betalende gebruikers dan de grootmachten uit Zweden en Amerika.

Of Spotify en Apple Music de komende jaren op echte concurrentie kunnen rekenen lijkt klein. Toch kan het snel gaan in de wereld voor streaming muziekdiensten. Apple Music wist in drie jaar uit te groeien tot de nummer twee op de markt voor online muziek en leek door te stomen naar de nummer 1 positie. Dat dat niet gebeurt is ligt aan de marketing en de software afdeling van Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.