0

Spotify heeft 5 miljoen gebruikers in Nederland

Spotify is verreweg de meest populaire streaming muziekdienst in Nederland. Vijf miljoen inwoners van ons land gebruikten het afgelopen Spotify om muziek te luisteren. Krap 10% van de Nederlands heeft laten weten nog nooit van Spotify gehoord te hebben. Een en ander blijkt uit onderzoek van een bureau op het gebied van telecommunicatie.

Onbekend is welke deel van de ondervraagde gebruikers gratis streamt en welke deel betaalt voor streaming muziek met Spotify. Een betaald abonnement op Spotify biedt veel voordelen: zo kun je muziek downloaden en is de geluidskwaliteit beter.

Lees hier alles over Spotify Premium

Spotify is niet de enigste muziekdienst in Nederland. Ook iTunes kent een grote schare gebruikers. Ruim een kwart van alle Nederlanders gebruikt iTunes en maar 14% heeft nog nooit van het progamma gehoord. In tegenstelling tot Spotify is iTunes echter meer te zien als een online muziekwinkel: je kunt met iTunes geen muziek streamen.

Verder gebruikt 5% van de Nederlanders Napster voor het streamen van muziek. Dat is net zoveel als Apple Music en Deezer, ook deze muziekdiensten hebben 5% marktaandeel. Voor al deze diensten geldt echter dat onbekend is welk percentage van de gebruikers betaalt voor het streamen. Verder danken alle streaming muziekdiensten in Nederland veel van hun gebruikers aan providers als KPN en T-Mobile. Zij bieden bij een (mobiel) abonnement vaak een streaming muziekabonnement aan tegen een geringe meerprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.