0

Spotify heeft 20 miljoen betalende abonnee’s

Twee dagen na het groots aangekondigde Apple Music laat Spotify op weinig subtiele wijze weten niet bang te zijn voor de streaming muziekdienst van Apple. In een persbericht liet Spotify weten dat inmiddels 75 miljoen mensen gebruik maken van de muziekdienst.

Verder heeft Spotify inmiddels 20 miljoen betalende gebruikers. Meer dan de helft van de mensen die betaald muziek streamen met Spotify nam het afgelopen jaar een abonnement. En daarmee heeft Spotify verreweg het grootste gedeelte van de markt voor muziek streaming in bezit.

In hetzelfde persbericht was ook te lezen dat artiesten, labels en platenmaatschappijen steeds meer betaald worden door Spotify. De eerste 3 maanden van dit jaar maakte het bedrijf 300 miljoen dollar over naar de content-providers van het bedrijf. In totaal heeft Spotify meer dan 3 miljard dollar uitbetaald sinds het bedrijf van start ging.

In het persbericht was te lezen dat Spotify verwacht de komende jaren steeds meer te gaan uitbetalen. Populaire artiesten zouden tot 14 miljoen dollar aan royalties kunnen verwachten terwijl minder bekende muzikanten ook een verdubbeling van hun royalty-betalingen tegemoet kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.