0

Spotify groeit sterk: nu 40 miljoen betalende gebruikers

Spotify lijkt maar weinig last te hebben van Apple Music en andere muziekdiensten. De Zweedse muziekdienst wist in het afgelopen halve jaar haar grootste groei ooit te realiseren. In deze periode kreeg Spotify maar liefst 10 miljoen nieuwe klanten die betaald muziek streamen via Spotify Premium.

Een nieuw record voor Spotify: 40 miljoen gebruikers betalen voor de muziekdienst.

Een nieuw record voor Spotify: 40 miljoen gebruikers betalen voor de muziekdienst.

Deze enorme groei is een opsteker voor Spotify. De muziekdienst leek in grote mate last te hebben van Apple Music. De muziekdienst van Apple probeert via exclusieve deals met artiesten muziek een completer aanbod dan Spotify aan te kunnen bieden. Apple Music wist in de eerste zes maanden van dit jaar maar 4 miljoen nieuwe gebruiker te winnen.

Ook de muziekindustrie heeft haar pijlen gericht op Spotify. Vooral de gratis versie van Spotify, waarbij tijdens het streamen wel reclame te horen is, is veel labels een doorn in het oog. Toch kunnen zij ook niet om Spotify heen nu het erop lijkt dat Apple Music niet de Spotify-killer is die het zou moeten zijn.

De concurrentie zal niet blij zijn met de nieuwe groeicijfers van Spotify. Zeker als Spotify zo blijft groeien zullen de concurrenten het moeten doen met de kruimels. Apple zal daar met haar Music-muziekdienst echter geen genoegen mee nemen. Het beloven spannende maanden te worden, waarbij vooral de prijs voor streaming muziek abonnementen van doorslaggevend belang gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.