0

Spotify groeit naar 140 miljoen actieve gebruikers

De groeicijfers van Apple Music verbleken bij die van Spotify. Het Zweedse bedrijf was al de grootste aanbieder van streaming muziek. Maar door een enorme groeispurt is het bedrijf nog verder uitgelopen op de concurrentie.

In het afgelopen jaar heeft Spotify maar liefst 40 miljoen nieuwe klanten aan zich weten te binden. Momenteel streamen meer dan 140 miljoen mensen muziek via de muziekdienst. Ruim d helft van deze gebruikers luistert muziek via Spotify Free terwijl de andere helft Spotify Premium afneemt.

De gratis variant van Spotify draagt in grote mate bij aan het totaal aantal gebruikers van Spotify. Ook de inkomsten uit Spotiy Free groeien sterk. Spotify liet weten dat de advertentie inkomsten uit de gratis variant van de muziekdienst met meer dan 50% zijn gestegen.

Toch blijven platenmaatschappijen en artiesten moeite houden met Spotify Free. Zij blijven van mening dat Spotify beter kan stoppen met het gratis aanbieden van muziek. Als reactie op de aanhoudende kritiek van labels en artiesten heeft de muziekdienst besloten om artiesten de mogelijkheid te geven om nieuwe muziek exclusief via Spotify Premium uit te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.