0

Spotify Eindeloos van KPN niet langer af te sluiten

KPN is onder dwang van de Autoriteit Consument en Markt gestopt met het aanbieden van Spotify Eindeloos. De dienst waarbij mensen muziek kunnen streamen met Spotify zonder dat het dataverbruik van de muziekdienst afging van de databundel is in strijd met nieuwe regelgeving.

Eerder al moest ook Vodafone stoppen met het doorgeven van HBO Go op basis van hetzelfde principe. KPN mocht iets langer doorgaan met het aanbieden van Spotify Eindeloos omdat dat abonnement ook los verkrijgbaar is. Vodafone bood HBO Go aan als onderdeel uit van haar abonnementen voor mobiel internet.

Per direct is het Spotify Eindeloos abonnement niet meer af te sluiten. Bestaande gebruikers kunnen blijven streamen zonder kosten voor dataverbruik tot uiterlijk 1 mei 2017. Ook mensen die hun abonnement laten doorlopen na afloop van het contract moeten na die datum gaan betalen voor het dataverbruik dat Spotify genereert.

KPN moet stoppen met Spotify Eindeloos omdat gratis muziek streaming in strijd is met de netneutraliteit. Omdat KPN niets rekent voor het streamen van Spotify wordt deze dienst voorgetrokken op concurrerende muziekdiensten.

Europese regelgeving voor het toestaan van zero-rating diensten is in de maak. Mochten deze regels vanuit Europa in Nederland van kracht worden dan kan KPN wellicht weer beginnen met het aanbieden van gratis streaming. Voorlopig zit dat er echter niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.