0

Spotify eindelijk op de Apple Watch

Afgelopen dinsdag bracht Spotify eindelijk haar app uit waarmee bezitters van een Apple Watch muziek kunnen streamen met de muziekdienst. Spotify is daarmee de vierde muziekdienst met een speciale applicatie voor de Apple Watch. Eerder al brachten Deezer, Tidal en Apple apps uit voor het luisteren naar muziek op de smartwatch.

In het persbericht dat uitging liet Spotify weten dat de functionaliteit van de app beperkt is. In de eerste versie kunnen gebruikers alleen muziek starten en stoppen, voor- en achteruit spoelen en kun je de shuffle gebruiken. Verder is het mogelijk om te zien welke tracks je recentelijk hebt afgespeeld.

In toekomstige versies van de Spotify software voor Apple Watch zullen meer functies ingebouwd worden. Zo zal het mogelijk worden om muziek downloads af te spelen op je smartwatch (zonder tussenkomst van je smartphone of tablet). Ook zal de app het beluisteren van podcasts mogelijk maken.

Om Spotify op je Apple Watch te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om de iPhone app voor je smartwatch bij te werken naar versie 8.4.79. Vervolgens kun je de Spotify app toevoegen aan je Apple Watch. De app ondersteunt zowel Spotify Free als Premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.