0

Spotify dichtbij overeenkomst met Warner Music

Spotify wil graag de grootste aanbieder van streaming muziek blijven. Om dat voor elkaar te krijgen sloot het bedrijf in de afgelopen periode nieuwe deals met Sony en Vivendi. Door deze overeenkomsten kan Spotify de komende jaren meer verdienen aan het streamen van muziek die is uitgebracht bij een van beide platenlabels.

Na dus al twee overeenkomsten gesloten te hebben lijkt ook een deal met Warner, het derde grote muzieklabel, aanstaande. Het is even afwachten of Spotify en Warner het nog voor de zomer eens kunnen worden. Lukt dat niet dan zal in de loop van september de deal officieel aangekondigd worden.

Het grootste struikelblok lijkt het percentage te zijn dat Spotify moet afdragen voor muziek van artiesten die onder contract staan bij Warner Music. Spotify wil 50/50 terwijl Warner liever 52% ontvangt van de verdiensten op Spotify van haar artiesten. Ook het gratis streamen van muziek blijft een heikel punt, ook voor Warner.

 

Spotify en Warner sluiten niet overeenkomst.

Spotify en Warner sluiten niet overeenkomst.

De nieuwe overeenkomsten voor het goedkoper streamen van muziek is vooral van belang vanwege de mogelijke beursgang van Spotify. Het bedrijf probeert al geruime tijd om een vermelding te krijgen op een Amerikaanse beurs. Hoe winstgevender (of eigenlijk: hoe minder verliesgevend) Spotify is hoe meer zo’n beursgang opbrengt.

Met het geld dat Spotify ophaalt wil het bedrijf verdere groei mogelijk maken. En dat een beursgang veel gaat opleveren lijkt een zekerheid. De waarde van Spotify wordt momenteel geschat op maar liefst 13 miljard dollar. En dit terwijl het bedrijf bijna een half miljard verlies maakt op een omzet van rond de 3 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.