0

Spotify bijna klaar voor beursgang

De zaken gaan goed in de markt voor online muziekdiensten. En dat merkt Spotify natuurlijk als geen ander. De marktleider op het gebied van streaming muziek wist haar omzet over de eerste zes maanden van 2017 met 22% te verhogen.

Die hogere omzet wist Spotify niet om te zetten in een positief resultaat. Het uiteindelijke verlies ligt tussen de 100 en 200 miljoen euro. Een bedrag dat ruim 10% lager ligt dat het verliescijfer over 2016. In totaal zal Spotify over heel 2017 een omzet van ruim 4 miljard euro in de boeken kunnen schrijven. Een stijging van 40% vergeleken met het vorige jaar.

Vooral de nieuwe licentie overeenkomsten met grote muzieklabels hebben geleid tot deze daling van het verlies. Maar ook de sterke groei van het aantal betalende gebruikers voor Spotify Premium zorgden voor een kleiner verlies. Toch lijkt het onzeker of Spotify in de komende jaren zwarte cijfers zal kunnen schrijven.

En dat laatste is van belang voor het Zweedse muziekbedrijf. Spotify wil namelijk volgend jaar eindelijk naar de beurs. En om echt interessant te zijn voor beleggers is een positief eindresultaat erg belangrijk. De beurswaarde van Spotify bedraagt momenteel rond de 15 miljard euro. Een mooie winst zou deze waarde zo maar eens kunnen opschroeven naar 40 miljard euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.