1

Spotify beperkt Connect functionaliteit

Spotify Connect is een van de handige functies van Spotify. Met Connect kun je vanuit de Spotify applicatie via een WiFi verbinding automatisch verbinding maken met muzieksystemen en speakers. Vervolgens kun je vanuit Spotify muziek streamen naar deze devices.

Spotify versobert Connect functionaliteit.

Spotify versobert Connect functionaliteit.

Spotify Connect werkt prima met draadloze muzieksystemen, versterkers en speakers van Sonos, Denon en Sony. Ook kun je Spotify Connect gebruiken om muziek te streamen op je smart-tv. Ook ondersteunt Spotify Connect een groot aantal bluetooth speakers waaronder devices van onder Bose, JBL en Pioneer.

Helaas heeft Spotify gisteren, op de dag van de release van de Apple HomePod, laten weten dat het bedrijf de ondersteuning van een groot aantal muzieksystemen zal stopzetten. Onder andere muzieksystemen van Yamaha, Denon, Marantz en Onky zijn door deze maatregel getroffen.

De aanpassingen in de Spotify Connect app betekenen dat bepaalde devices helemaal niet meer samenwerken met de online muziekdienst. Andere devices vereisen een firmware update voordat ze weer gebruikt kunnen worden voor het streamen van muziek.

Een aantal fabrikanten van versterkers en muzieksystemen hebben deze updates al uitgebracht zodat ze gewoon gebruikt kunnen worden met Spotify Connect. Andere fabrikanten hebben nog geen duidelijkheid gegeven over eventuele aanpassingen in hun firmware om Spotify te kunnen blijven gebruiken om muziek te streamen in huis.

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.