0

Spotify benadeelt geen artiesten die contracten met Apple Music sluiten

Persbureau Bloomberg maakte eind vorige week bekend dat Spotify in haar concurrentiestrijd met Apple Music artiesten zou benadelen. Artiesten die een exclusieve deal met Apple Music hebben zouden worden geweerd uit goed beluisterde afspeellijsten. Spotify ontkent de aantijgingen al liet het bedrijf wel weten dat men niet blij is met artiesten die hun muziek eerst via Apple Music aanbieden.

Volgens Bloomberg zou Spotify artiesten die exclusieve deals met andere aanbieders van streaming muziek sluiten moeilijker vindbaar maken binnen Spotify. Ook zouden zij minder snel opgenomen worden in afspeellijsten waarin bepaalde genres of populaire muziek worden aangeboden. Vooral artiesten die exclusiviteit bij Apple Music bedingen zouden door Spotify gestraft worden. Maar ook artiesten die hun muziek eerst aanbieden bij Tidal zouden het slachtoffer zijn.

De praktijken zouden met name bedoeld zijn om artiesten te ontmoedigen andere muziekdiensten exclusiviteit op nieuwe releases te geven. Spotify zou al ruim een jaar artiesten die dat wel doen moeilijker vindbaar maken. De afgelopen maanden zou Spotify zelfs meer tijd en geld gestoken hebben in het benadelen van artiesten die Apple Music en Tidal in eerste instantie het alleenrecht geven op hun nieuwe album.

Spotify mag dan ontkennen dat het op deze manier de concurrentie met Apple Music aangaat, op andere manieren ligt het bedrijf wel met Apple Music overhoop. Zo voeren de beide bedrijven onder meer strijd over de prijzen voor het aanbieden van streaming muziek en de vergoedingen die er voor de muzieklabels tegenover staan. Ook is Spotify van mening dat Apple Music door de integratie met iOS aan concurrentievervalsing doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.