0

Spotify aangeklaagd: boete van $1.6 miljard geeist

Spotify is in de laatste week van het oude jaar aangeklaagd door een grote platenmaatschappij. Volgens Wixen Music Publishing gebruikt de streaming muziekdienst muziek uit haar catalogus zonder daarvoor de te betalen.

Mocht Wixen in het gelijk worden gesteld dan kan de aanklacht een serieuze boete tot gevolg hebben. De muziekuitgever eist namelijk $1.6 miljard dollar aan schadevergoeding van Spotify, een recordboete voor Spotify, mocht de aanklacht gegrond worden bevonden.

Het bedrijf is van mening dat Spotify willens en wetens de wet heeft overtreden. Het bedrijf laat in de aanklacht optekenen dat Spotify in het openbaar heeft laten weten niet over de juiste licenties te beschikken voor muziek van artiesten die bij Wixen onder contract staan.

Wixen Music Publishing is de uitgever van muziek van onder andere Rage Against the Machine, The Doors en Neill Young. Allemaal artiesten die in het vorige decennium mateloos populair waren.

Wixen eist $150.000 per track, het wettelijke maximum in Amerika. In totaal kan Spotify op basis van dit bedrag een maximale boete verwachten van $1.6 miljard dollar. Of de soep ook echt zo heet gegeten zal worden lijkt onaannemelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.