0

Spotift werkt aan nieuwe features voor abonnee’s

Betalende gebruikers van Spotify zijn ontevreden over de huidige mogelijkheden van hun Spotify abonnement vergeleken met de gratis mogelijkheden van dezelfde dienst. Daarom komt Spotify binnenkort met nieuwe features die alleen voor betalende gebruikers beschikbaar komen. Dat beloofde het hoofd zakelijke ontwikkeling aan Tweakers.

Nu de mogelijkheden om gratis muziek te streamen met Spotify steeds groter worden is de noodzaak voor een abonnement steeds kleiner. Zeker sinds ook op iPhone, iPads en Android smartphones gratis muziek beluisterd kan worden via Spotify lijkt een abonnement op de streaming muziekdienst overbodig.

Gratis Spotify zorgt voor ontevreden betalende klanten van het muziek streaming bedrijf.

Gratis Spotify zorgt voor ontevreden betalende klanten van het muziek streaming bedrijf.

Spotify is volgens de woordvoerder bezig met de ontwikkeling van nieuwe features die een betaald abonnement op Spotify nog beter maken. Over welke nieuwe features de vertegenwoordiger van Spotify het heeft wil hij niet laten weten: we zullen binnen niet al te lange tijd een aantal spannende aankondigingen doen.

Steeds meer mogelijkheden met gratis Spotify

Het afgelopen jaar maakte Spotify steeds meer bestaande features gratis. Zo werd het mogelijk om onbeperkt muziek te streamen naar iPhone, iPad en Android. Toch denkt Spotify dat een betaald abonnement nog steeds meerwaarde heeft.

Vooral voor mensen die muziek downloaden via Spotify of voor gebruikers die zelf willen bepalen welke muziek ze luisteren is een betaald abonnement nog steeds noodzakelijk. De gratis versie van Spotify biedt die mogelijkheden niet. Daarnaast is de gratis versie van Spotify voorzien van advertenties om toch geld in het laatje te brengen.

Een abonnement op Spotify kost momenteel 10 euro per maand. Het abonnement waarmee gebruikers voor 5 euro de advertenties uit konden zetten en waarmee onbeperkt naar muziek geluisterd kon worden werd enige maanden geleden, toen de nieuwe gratis Spotify dienst werd aangekondigd, afgeschaft.

Artiesten zijn ontevreden

Steeds meer artiesten klagen overigens steen en been over Spotify en andere streaming muziek diensten. All Access, Deezer, Pandora en dus ook Spotify betalen volgens hen veel te weinig uit van het geld wat ze verdienen met het aanbieden van muziek streaming. Spotify is het hier niet mee eens, volgens hen betalen zij als enige streaming muziek-bedrijf wel voldoende aan artiesten en labels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.