0

Spotiamp: Winamp met Spotify uiterlijk

Als eerbetoon aan de Winamp mediaspeler, waar eigenaar AOL onlangs de ontwikkeling van stopte, bracht streaming muziekdienst Spotify afgelopen week een speciale mediaspeler uit met het uiterlijk van Winamp. Via deze mediaspeler kun je geen gedownloade mp3 bestanden mee afspelen, het is alleen mogelijk om muziek te streamen via Spotify Premium.

De release van deze speciale mediaspeler software van Spotify is ietwat omstreden. Volgens Winamp eigenaar AOL is een van de redenen van het stopzetten van de ontwikkeling van Winamp namelijk de toenemende populariteit van streaming muziek diensten. Steeds meer mensen streamen (gratis) muziek terwijl het luisteren van muziek bestanden op computers en laptops steeds minder in trek raakt.

De Spotiamp software is alleen beschikbaar voor Premium klanten van Spotify. Dit betekent dat je alleen muziek kunt streamen met deze mediaspeler in combinatie met een betaald abonnement op de streaming muziekdienst. Daarnaast zijn de extra functies van Spotify Premium niet beschikbaar via de Spotiamp software.

Een Premium abonnement kost momenteel 10 euro per maand. Naast het streamen van muziek via de Spotiamp software kun je met een Premium Spotify abonnement ook muziek downloaden op mobiele apparaten om deze op een later moment af te spelen. Wil je een premium abonnement op Spotify dan kun je dat op de officiele Spotify site regelen. Meer informatie over Spotify ook op muziekstreamen.com/spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.