0

SoundCloud sluit contract met onafhankelijke muzieklabels

SoundCloud heeft deze week een contract getekend met Merlin, een onafhankelijke uitgever van licenties op muziek. Deze overeenkomst is goed nieuws voor ongeveer 20.000 kleine en onafhankelijke labels: zij komen nu misschien in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming vanwege het streamen van muziek op SoundCloud.

SoundCloud laat in een verklaring weten blij te zijn met de overeenkomst. Vooral voor independent labels is de deal een potentiële bron van inkomen. Zij krijgen namelijk toegang tot ‘On SoundCloud’, het systeem waarmee SoundCloud inkomsten kan generen met streaming muziek.

Verder lijkt in het contract ook de nieuwe online muziekdienst van SoundCloud een rol te krijgen. Zodra deze online komt zullen alle labels die bij merlin zijn aangesloten kunnen profiteren van de inkomsten die SoundCloud weet te genereren met haar nieuwe streaming muziekdienst.

Merlin is een kleine speler op de mondiale muziekmarkt. Ondanks bekende labels als Warp (Jimi Tenor), PIAS (DEus) en Armada Music (Armin van Buuren) heeft bedrijf een marktaandeel van ongeveer 10%.

SoundCloud

SoundCloud is een van de meest populaire websites voor het gratis streamen van muziek. Ongeveer 175 miljoen mensen maken maandelijks gebruik van SoundCloud, dat momenteel 100 miljoen losse tracks aanbiedt. Naast streaming mogelijkheden kunnen gebruikers sommige tracks op SoundCloud ook gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.