0

SoundCloud moet geld lenen bij gebrek aan investeerders

Het lijkt niet goed te gaan met SoundCloud. De streaming muziekaanbieder met de grootste muziekbibliotheek heeft bij gebrek aan investeerders geld moeten lenen om online te blijven. In totaal heeft SoundCloud ruim 70 miljoen euro moeten lenen. In haar gehele bestaan heeft de online muziekdienst nog nooit winst gemaakt. Of het bedrijf met deze lening levensvatbaar gaat worden lijkt onzeker.

Het lijkt niet goed te gaan met SoundCloud.

Het lijkt niet goed te gaan met SoundCloud.

De lening van SoundCloud is teruggevonden in het KvK register in Engeland. Uit papieren die Business Insider in handen wist te verkrijgen blijkt dat SoundCloud vorig jaar twee keer 35 miljoen euro heeft moeten lenen om haar dienst online te houden.

Uit deze gegevens blijkt dat het SoundCloud niet is gelukt om een investeerder te vinden die de ontwikkeling van de muziekdienst verder wil financieren. In een reactie laat de muziekdienst weten dat het met de lening verder wil werken aan de ontwikkeling van haar dienstverlening.

Vorig jaar nog leek SoundCloud gered van de ondergang toen Spotify serieuze plannen had om de muziekdienst over te nemen. De aankomende beursgang van het Zweedse bedrijf, de grootste aanbieder van streaming muziek ter wereld, gooide roet in het eten. Een overname van SoundCloud bleek een te grote horde in deze aankomende beursgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.