0

Soundcloud koppelt Pro abonnement aan Spotify en Apple Music

SoundCloud heeft in een verklaring laten weten dat de muziekdienst een koppeling heeft gemaakt met Spotify en Apple Music. Gebruikers van een SoundCloud Pro abonnement kunnen vanuit de app en via de SoundCloud website hun muziek uploaden naar de beide muziekdiensten.

Het uploaden van muziek naar Spotify en Apple Music geeft componisten en artiesten de mogelijkheid om geld te verdienen met hun muziek. Per stream betalen Spotify en Apple Music componisten en artiesten een kleine vergoeding. SoundCloud laat weten geen commissie te vragen aan gebruikers die geld verdienen met hun muziek.

In de voorwaarden van SoundCloud Pro is opgenomen dat alleen originele muziek mag worden geupload naar Spotify en Apple Music. Verder zijn klassieke muziek en podcasts uitgesloten van verspreiding via online muziekdiensten. Dit geldt ook voor mash-ups en remixes, de meest populaire genres op SoundCloud.

Om muziek te plaatsen op Spotify en Apple Music hebben gebruikers allereerst een SoundCloud Pro abonnement nodig. Daarnaast moeten gebruikers minimaal 18 jaar oud zijn. Tot slot moeten gebruikers die muziek uploaden via SoundCloud naar andere muziekdiensten de wettelijke eigenaar zijn van deze muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.