0

SoundCloud introduceert goedkoop abonnement

SoundCloud startte vorig jaar met haar eigen online muziekdienst, SoundCloud Go. Met deze muziekdienst kan zonder reclame en in hoge kwaliteit muziek gestreamd worden uit de complete catalogus van SoundCloud.

Vandaag introduceerde SoundCloud een tweede abonnement met onder naam SoundCloud Go. Met deze nieuwe dienst kan onbeperkt muziek gestreamd worden voor een vaste prijs van $4,99. Het oude Go abonnement gaat per direct verder onder de naam SoundCloud Go+.

Muziek streamen met SoundCloud Go en Go+.

Muziek streamen met SoundCloud Go en Go+.

De beide abonnementsvormen van SoundCloud bieden online muziek streaming zonder reclame in hoge kwaliteit. Het grote verschil tussen Go ($4,99 per maand) en Go+($9,99 per maand) zit hem het aantal beschikbaar tracks. Voor Go+ zijn dat er ruim 150 miljoen terwijl met het Go abonnement maximaal 120 miljoen tracks beschikbaar zijn.

Andere betaalde premium functies voor beide abonnementen worden op een later moment aangekondigd. Zo lijken gecureerde afspeellijsten en online radiostations tot de mogelijkheden te gaan behoren. Verder is het ook waarschijnlijk dat het Go+ abonnement muziek zal aanbieden in een nog hogere kwaliteit.

Nederlandse gebruikers van SoundCloud kunnen nog geen abonnement afsluiten op Go of Go+. De muziekdiensten zijn momenteel alleen beschikbaar voor inwoners van Amerika, Engeland, Frankijk, Duitsland en een aantal andere landen. Of en wanneer Nederland volgt is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.