0

SoundCloud introduceert goedkoop abonnement voor studenten

Ben je geen fan van Apple Music en Spotify, of wil je gewoon muziek streamen via een alternatief platform, dan is SoundCloud misschien de muziekdienst die wel bij je past. Deze Amerikaanse muziekdienst timmert al jaren aan de weg en probeert op allerlei manieren het monopolie van Apple Music en Spotify te doorbreken.

Enige jaren geleden, in 2016 om precies te zijn, introduceerde SoundCloud het Go abonnement om de concurrentie aan te kunnen gaan met andere spelers op de streaming muziekmarkt. Daarnaast startte SoundCloud ook met een aantal abonnementsvormen. Het Go abonnement kostte tot enige tijd geleden 10 euro per maand. Die prijs lag altijd exact gelijk aan die van andere spelers en de mogelijkheden (muziek in hoge kwaliteit, muziek downloaden, geen reclames) waren dat ook.

SoundCloud is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows.

SoundCloud is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows.

Om nog beter te kunnen concurreren heeft SoundCloud een kleine wijziging doorgevoerd in haar abonnementen. Het Go abonnement kost geen 10 euro per maand meer. Via de site van SoundCloud is het mogelijk om voor 6 euro per maand muziek te streamen via deze abonnementsvorm. Daarnaast heeft de online muziekdienst ook het Go+ abonnement geïntroduceerd dat per maand 10 euro kost. Dit Go+ abonnement vervangt het Go abonnement terwijl het Go abonnement de rechtstreekse concurrentie met de studentenabonnementen van Spotify en Apple Music zal aangaan.

Qua mogelijkheden verschillen de Go en Go+ abonnementen maar weinig van elkaar. Het belangrijkste verschil is dat het Go+ abonnement over een flinke catalogus aan lossless muziek beschikt. Verder beschikken beide abonnementen over meer dan 120 miljoen tracks van bekende en minder bekende artiesten en kun je beide abonnementen gebruiken om muziek te downloaden.

bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.