0

SoundCloud haalt Premier dienst uit testfase

Al meer dan vier jaar biedt SoundCloud artiesten de mogelijkheid om rechtstreeks geld te verdienen met het aanbieden van muziek op hun dienst. Met SoundCloud Premier kunnen minder bekende artiesten ervoor kiezen om rechtstreeks geld te verdienen met populaire tracks op SoundCloud. SoundCloud betaalt via Premier rechtstreeks uit aan de artiest in plaats van aan de platenmaatschappij of muziekuitgever.

SoundCloud Premier was de afgelopen vier jaar alleen op uitnodiging beschikbaar. Per direct krijgen artiesten die meer dan 5000 streams per maand hebben echter de mogelijkheid om mee te doen aan Premier. De dienst wordt alleen uitgerold in de landen waar SoundCloud abonnementen voor het streamen en aanbieden van muziek aanbiedt. Nederland behoort tot die landen, net zoals bijvoorbeeld Engeland, Duitsland en Amerika.

SoundCloud heeft waarschijnlijk besloten tot deze uitrol vanwege het feit dat concurrent Spotify ook artiesten in de gelegenheid gaat stellen om rechtstreeks geld te vragen aan fans voor het streamen van muziek. In het persbericht liet een woordvoerder weten dat SoundCloud Premier artiesten en bands veel meer laat verdienen met muziek die ze zelf hebben geschreven en waarop ze het auteursrecht in handen hebben. Tot op heden was SoundCloud Premier alleen beschikbaar op uitnodiging.

SoundCloud Premier en andere abonnementsvormen.

SoundCloud Premier in vergelijking met andere abonnementsvormen die SoundCloud gebruikt voor het aanbieden van muziek.

Als artiesten besluiten om hun muziek via SoundCloud Premier aan te bieden dan belooft de muziekdienst maandelijks uit te betalen. Of er een minimaal aantal streams staat voordat SoundCloud uitbetaalt is nog niet bekend. Dat laatste lijkt echter waarschijnlijk gezien de lage vergoedingen die streaming muziekdiensten uitbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.