0

SoundCloud Go – Betaald streamen met SoundCloud

SoundCloud is in Amerika de populairste dienst voor het gratis streamen van muziek. Maandelijks gebruiken 200 miljoen mensen de website en de apps van SoundCloud voor het streamen van muziek.

Betaald muziek streamen met SoundCloud Go.

Betaald muziek streamen met SoundCloud Go.

Het grote succes van de gratis dienst, en de hete adem van de muziekindustrie, heeft SoundCloud doen besluiten een betaalde streamingdienst op te zetten. Met SoundCloud Go kan voor 10 euro per maand onbeperkt muziek gestreamt worden.

SoundCloud ziet kansen in een markt die gedomineerd wordt door Spotify en Apple Music. Vooral de enorme catalogus van de dienst, meer dan 100 miljoen tracks, zou gebruikers over de streep moeten trekken. Dat enorme aantal tracks heeft SoundCloud te danken aan DJ’s die remixes van hun muziek op de muziekdienst plaatsen. Ook mashups en andere onofficiële muziek vind je vaak op SoundCloud.

Naast een groot aanbod aan remixes en andere onbekendere muziek heeft SoundCloud ook deals gesloten met platenmaatschappijen en artiesten. Hierdoor is ook populaire muziek gewoon te streamen via de nieuwe muziekdienst.

Alleen in Amerika

 

Voorlopig is SoundCloud Go alleen aan te vragen in Amerika. Volgens een woordvoerder van het muziekbedrijf zal de dienst ook buiten Amerika worden aangeboden. Of dat echt gebeurt zal ongetwijfeld afhangen van het succes dat in Amerika behaald wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.