0

SoundCloud en BUMA-Stemra bereiken overeenkomst

Nederlandse artiesten die zijn aangesloten bij BUMA-Stemra kunnen binnenkort een vergoeding verwachten als hun muziek wordt afgespeeld op SoundCloud. De streaming muziekdienst en BUMA-Stemra sloten gisteren een overeenkomst die het uitbetalen van vergoedingen voor streaming muziek mogelijk maakt.

Muziek streamen met SoundCloud Go.

Muziek streamen met SoundCloud Go.

SoundCloud kan door deze deal snel beginnen met het aanbieden van SoundCloud Go in de Benelux. Alle artiesten die de komende twee jaar via de streaming muziekdienst van SoundCloud beluisterd worden krijgen hiervoor dan een vergoeding. Over de hoogte van deze vergoeding hebben beide partijen nog een uitsluitsel gegeven.

SoundCloud Go wordt momenteel alleen nog maar aangeboden in Amerika en in Frankrijk en Engeland. De Benelux zal door de overeenkomst met Buma-Stemra snel aan dit rijtje toegevoegd worden. Nederland is het eerste land waar SoundCloud een overeenkomst heeft een stichting die opkomt voor de belangen van muzikanten en muziekschrijvers.

SoundCloud Go is een serieuze concurrent voor Spotify, Deezer en Apple Music op het moment dat de dienst beschikbaar komt. Vooral de enorme catalogus van meer dan 100 miljoen tracks is een groot pluspunt van SoundCloud Go. Doordat veel onbekende artiesten hun muziek aanbieden via SoundCloud Go kan de muziekdienst veel meer muziek aanbieden dan Spotify en Apple Music.

Wanneer de nieuwe muziekdienst van SoundCloud in Nederland beschikbaar gaat komen is nog onbekend. Ook over de prijzen en de benodigde iOS en Android applicaties voor het streamen van muziek op mobiel is nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.