0

Sony sluit nieuwe overeenkomst over streaming muziek op Spotify

Sony heeft zoals verwacht een nieuwe deal gesloten met Spotify. Na Universal is Sony het tweede grote label dat onder nieuwe voorwaarden haar muziek blijft aanbieden via de online muziekdienst. Eerder al sloot Universal een nieuwe overeenkomst met Spotify.
Warner Music is nu het enige label van de ‘Big Three’ die nog onder de oude voorwaarden actief is op Spotify.

De nieuwe overeenkomst tussen Sony en Spotify vertoont grote overeenkomsten met de eerdere deal die de muziekdienst met Universal sloot. Zo kan ook Sony ervoor kiezen om nieuwe albums een tot twee weken te weren van de gratis Spotify variant. Hierdoor krijgen Spotify Premium gebruikers een groot voordeel in vergelijking met Spotify Free.

Verder zal Spotify een lagere vergoeding gaan afdragen aan Sony. In plaats van 55% zal Spotify bij het ingaan van de nieuwe overeenkomst 52% van de inkomsten uit Sony muziek afdragen aan het label. Hierdoor hoopt Spotify winstgevender te worden en zo meer geld over te houden voor productontwikkeling.

Sony en Spotify hebben een nieuwe overeenkomst gesloten over online muziek op de muziekdienst.

Sony en Spotify hebben een nieuwe overeenkomst gesloten over online muziek op de muziekdienst.

Artiesten en labels lijken enthousiast over de nieuwe deal tussen Sony en Spotify. Vooral de beperking van het aanbod aan nieuwe muziek voor Spotify Free gebruikers lijkt een gouden greep. Veel artiesten verwijderden hun muziek van Spotify omdat ze het niet eens waren met het gratis aanbieden van hun muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.