0

Sonos verbetert geluidskwaliteit met Trueplay

Sonos heeft vandaag een nieuwe dienst uitgerold waarmee de Sonos muziekspelers gemakkelijk en goed ingesteld kunnen worden voor optimaal geluid in elke ruimte. Volgens Sonos kun je met Trueplay je speaker zo instellen dat je een muziekkwaliteit hebt die vergelijkbaar is met studio-geluid.

Het allermooiste aan Sonos Trueplay is dat de dienst gratis gebruikt kan worden in combinatie met een aantal Sonos spelers. Momenteel biedt de dienst ondersteuning voor het tot in detail instellen van de Sonos Play:1, Play:3 en Play:5. De Sonos Playbar en de subwoofer kunnen momenteel niet worden ingesteld met Trueplay.

Wat is Sonos Trueplay en hoe werkt het?

Sonos Trueplay is een applicatie waarmee je de geluidskwaliteit van je Sonos spelers via je iPad of iPhone tot in detail kunt instellen. Staat je speaker in een hoge kast? Dan pas je de geluidsweergave daarop aan. En ook als je een speaker hebt geïnstalleerd in de vensterbank waar ’s avonds een gordijn voor hangt dan kun je dat negatieve effect op de geluidskwaliteit compenseren met Trueplay.

Trueplay is beschikbaar als update voor de iOS applicatie van Sonos. Dit betekent dat je alleen op iPad en iPhone de nieuwe dienst kunt gebruiken. Sonos laat weten momenteel geen plannen te hebben om Trueplay ook voor Android beschikbaar te maken. Dit heeft te maken met de grote verschillen in hardware en software op Android smartphones en tablets. Wanneer je Trueplay op Android kunt gebruiken om je Sonos speakers nog beter te laten klinken dan lees je dat hier.

Hoe moet het?

Het instellen van je speakers met Sonos Trueplay is eenvoudig. Na het updaten van de Sonos applicatie kun je via instellingen de optie ‘retune’ selecteren. Sonos Trueplay zal nu via de microfoon en luidspreker van je iPad of iPhone de geluidsinstellingen van je Sonos muziekspeler zo aanpassen dat er overal in je kamer genoten kan worden van een optimale geluidskwaliteit.

Om te komen tot een optimale weergave van je Sonos muziek is het noodzakelijk dat je Sonos Trueplay op verschillende plekken in je kamer laat luisteren. Door in het menu te kiezen voor het instellen van Trueplay wordt je automatisch door de opties in het programma geleid. Je hoeft alleen maar door de kamer te lopen en je iPad of iPhone op een bepaalde hoogte te houden om Trueplay je Sonos speakers te laten instellen.

Wil je zelf Trueplay van Sonos gebruiken om muziek streamen met de beste muziekspelers die je momenteel kunt krijgen? Geef dan de iOS app voor Sonos een update via de app-store van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.