0

Songshift: snel je Spotify afspeellijsten naar Apple Music

Songshift

Songshift

Als je bent overgestapt op Apple Music en je graag je Spotify afspeellijsten wil luisteren dan moet je Songshift downloaden en installeren. Met deze handige app zet je in een handomdraai al je Spotify afspeellijsten over naar Apple Music.

Songshift is een gratis applicatie voor iOS. Het downloaden en installeren is dan ook een fluitje van een cent. Staat de applicatie op je iPhone of iPad? Door de volgende stappen te doorlopen zet je eenvoudig je Spotify afspeellijsten in Apple Music.

Let op:

Om Songshift te kunnen gebruiken moet je een Apple Music account hebben. Ook is het noodzakelijk om de iCloud muziekbibliotheek geactiveerd te hebben. Tot slot is ook een Spotify account noodzakelijk.

Afspeellijsten overzetten

  1. Open Songshift door de app aan te klikken in de lijst met apps op je iPhone of iPad;
  2. kies voor de optie ‘Begin Import’;
  3. selecteer de optie ‘Sign in’ en log in met je Spotify account;
  4. kies de afspeellijst die je in Apple Music wil luisteren. Je hebt nu de keuze om de afspeellijst naar een andere afspeellijst over te zetten of om de afspeellijst in een bibliotheek te zetten. Deze laatste optie is het handigst.
  5. Songshift gaat nu de muziek overzetten van Spotify naar Apple Music. Dit kan, afhankelijk van het aantal tracks, best even duren.
  6. De afspeellijsten die in Spotify beschikbaar waren staan nu ook in Apple Music. Herhaal de stappen om andere afspeellijsten over te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.