0

SongCatcher: het Shazam alternatief van Deezer

Deezer is begonnen met de uitrol van een nieuwe toepassing binnen haar app voor het streamen van muziek. Met SongCatcher kun je vanuit Deezer muziek laten herkennen en deze vervolgens gelijk streamen op je smartphone of tablet.

Nieuw is dit idee absoluut niet: eind vorig jaar nam Apple Shazam over. Deze dienst doet exact hetzelfde. Het lijkt waarschijnlijk dat Shazam op dezelfde manier wordt gekoppeld aan Apple Music.

Deezer Songcatcher.

Deezer Songcatcher.

Om SongCatcher te kunnen aanbieden heeft Deezer een eigen tool ontwikkeld die op basis van de ACRCloud (een database met miljoenen ‘vingerafdrukken’ van tracks) muziek herkent. Deezer heeft haar tool, hoe origineel ;-), de Deezer Audio Recognition Tool genoemd.

De tool probeert een track te beluisteren via de mic van je smarthpone. Dit kan een track op de radio zijn maar ook liedjes in winkels of  op een festival kun je op deze manier laten herkennen. SongCatcher maakt vervolgens een vingerafdruk die vervolgens over de ACRCloud wordt gelegd. Komt hier een match uit? Dan zal Deezer deze track gelijk afspelen op je smartphone of tablet.

Omdat Deezer meer dan 44 miljoen tracks in haar database heeft is de kans op een match best groot. Een ding is hierbij wel belangrijk: Deezer Songcatcher moet de track die wordt gescand goed kunnen analyseren. Hoe minder de kwaliteit van de opname hoe kleiner de kans op een succesvolle match.

Voor wie?

Deezer Songcatcher is momenteel beschikbaar voor Premium+ klanten van Deezer die muziek streamen op hun Android smartphone of tablet. Gebruik je de iOS versie van Deezer? Dan zul je ‘zeer binnenkort’ de beschikking krijgen over Songcatcher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.