0

Rdio komt met streaming videodienst

Streaming muziek dienst Rdio, die onlangs in Nederland de concurrentie met Spotify en Deezer aanging, heeft in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een streaming videodienst aangekondigd. Met deze streaming videodienst kunnen consumenten films digitaal huren. Ook zal het kopen van videomateriaal mogelijk zijn.

Het nieuwe onderdeel van muziek streaming bedrijf Rdio om video te streamen heet Vdio. Om lid te worden van de nieuwe streaming dienst moeten gebruikers zich registreren op de website van de nieuwe dienst. Zoals gezegd is Vdio tot nu toe alleen beschikbaar in Amerika en Engeland. Wellicht dat in de toekomst ook andere landen toegevoegd worden. Met de nieuwe streaming video dienst gaat Rdio in Amerika concurreren met het uitermate succesvolle Netflix.

Rdio is in Nederland bekend vanwege de streaming muziekservice die het bedrijf hier aanbiedt. Afgelopen jaar kwam Rdio uitgebreid onder de aandacht vanwege een goede actie waarbij nieuwe gebruikers een halfjaar lang gratis muziek konden streamen. In Amerika is het voor muziek streaming klanten van Rdio nu mogelijk om voor 25 dollar aan streaming video te bekijken via de nieuwe streaming dienst. Ook nieuwe gebruikers in genoemde landen krijgen een 25 dollar tegoed voor het online streamen van video via Vdio.

Naast Rdio is ook concurrent Spotify bezig met een streaming video dienst. Wanneer Spotify haar nieuwe video dienst gaat aanbieden is nog onbekend. Met de release van Vdio is haast echter geboden, wie eenmaal een streaming video dienst naar tevredenheid afneemt zal minder snel een streaming abonnement bij de concurrent kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.