0

R. Kelly uit playlists van Spotify

Spotify heeft alle tracks van urban artiest R. Kelly uit haar afspeellijsten verwijderd. Het bedrijf heeft dit gedaan als onderdeel van nieuw beleid waarin de eigen waarden van het bedrijf voorop staan in de muziek die extra wordt gepromoot. Ook muziek van rapper XXXTencation is niet langer prominent beschikbaar via de populaire afspeellijsten op Spotify.

R. Kelly is momenteel verwikkeld in een serie schandalen waarin hij wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. R. Kelly is nooit aangeklaagd en de beschuldigingen zijn daarom nooit onafhankelijk beoordeeld. Toch waren de beschuldigingen voor Spotify genoeg reden om R. Kelly tracks te weren uit Discover Weekly en andere redactionele afspeellijsten.

In een verklaring liet Spotify weten dat haatzaaierij niet thuishoort op haar muziekdienst. Ook muziek van artiesten die beschuldigd worden van ongewenste intimiteiten hoort niet thuis op de muziekdienst. De stap van Spotify zorgt op haar beurt ook weer voor veel rumoer. Zo vindt rapper 50Cent dat R. Kelly oneerlijk wordt behandeld: hij is nog nooit in staat van beschuldiging gesteld. Ook radiozenders hebben moeite met het bepalen van een eenduidig standpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.