0

Prince niet meer op Spotify; nog wel op Tidal

Prince is gisteren de confrontatie aangegaan met Spotify en Rdio. De artiest, die in de jaren 80 en 90 grote hits had, heeft al zijn albums van beide streaming muziekdiensten verwijderd uit onvrede over de vergoeding die hij ontvangt.

Prince is de zoveelste artiest die meer geld wil verdienen aan zijn fans die muziek van hem streamen via Spotify en andere muziekdiensten. Onder andere Taylor Swift en Thom Yorke gingen de zanger voor.

Dat Prince nu de aanval kiest is niet opvallend. Hij is al langere tijd bezig met het verdedigen van de digitale rechten op zijn muziek. Opvallend is echter wel dat Spotify en Rdio vooral de dupe zijn: de muziek van Prince staat namelijk nog wel op Tidal en Google’s Play Music. Verder heeft Prince geen deal gesloten met Apple Music. Zijn muziek zal daar niet te beluisteren zijn.

Ook op SoundCloud en Pandora kunnen mensen nog muziek streamen van Prince. SoundCloud had onlangs nog de primeur van een nieuwe track van Prince.

Waarvoor Prince nu precies strijdt is nog onduidelijk. Wellicht dat de artiest de komende week laat weten waarom hij zijn fans niet langer laat bedienen door Spotify en Rdio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.