0

Prince eindelijk op Spotify en Apple Music

De muziek van Prince wordt al jarenlang node gemist op de grootste streaming muziekdiensten. De vorig jaar overleden artiest was geen fan van online muziekdiensten en besloot daarom zijn muziek niet aan te bieden via Spotify en Apple Music. Alleen op Tidal waren tracks van Prince te beluisteren. Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

Diverse bronnen melden namelijk dat een groot gedeelte van het repertoire van Prince zeer binnenkort zal verschijnen op Spotify en Apple Music. In eerste instantie lijkt het erop dat de muziek die Prince uitbracht toen hij onder contract stond bij Warner Music online zal komen. Daaronder valt onder andere het prachtige ‘Purple Rain’ album maar ook ‘1999’ zal binnenkort te streamen zijn.

Prince muziek op Spotify en Apple Music.

Prince muziek op Spotify en Apple Music.

Of ook recenter werk van Prince online zal komen is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat de erven van Prince alleen de rechten in handen hebben van het oudere werk en dat nieuwe albums van Prince alleen te streamen zijn via Tidal. Die muziekdienst, die in handen is van Jay-Z, had goede contacten met Prince waardoor daar recenter werk van Prince op lijkt te verschijnen.

Hoe de vork precies in de steel steekt is nog onduidelijk. In ieder geval lijkt het er sterk op dat zeer binnenkort in ieder geval ouder werk van een van de meest succesvolle pop-artiesten uit de twintigste eeuw online zal komen op Spotify en Apple Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.