0

Playstation Music vervangt Sony Unlimited

Sony stopt in de loop van dit jaar met haar eigen streaming muziek dienst. Deze dienst, Sony Unlimited, wordt in een groot aantal landen aangeboden. Ook in Nederland kun je nu nog gratis en betaald muziek streamen met de Sony muziekdienst.

Sony stopt niet helemaal met streaming muziek. Want zowel op Playstation spelcomputers als op populaire Sony Smartphones als de Z en Z1 vervangt Sony de Unlimited dienst voor Playstation Music.

Spotify als basis

Playstation Music wordt aangeboden in samenwerking met Spotify. Dat bedrijf levert de streaming muziek terwijl Sony een client maakt die vooralsnog alleen werkt op PS4, PS3 en tablets en smartphones van Sony. Onbekend is hoeveel Sony gaat vragen voor Playstation Music, het lijkt echter aannemelijk dat Sony een maandelijks bedrag van 10 euro gaat vragen. Dat is namelijk de prijs voor een Spotify Premium abonnement.

Mensen die muziek streamen via een betaald abonnement op Sony Unlimited worden automatisch overgezet naar Playstation Music. Ook hoeven zij als tegemoetkoming de laatste maand geen abonnementsgeld te betalen. Playstation Music zal vooral gericht zijn op gamers die tijdens het spelen muziek willen luisteren. Ook andere mogelijkheden van Playstation Music zijn gericht op de gamers op PS3 en PS4.

Beschikbaarheid Playstation Music

Sony Unlimited is beschikbaar in een groot aantal landen waaronder Nederland en België. Tegelijkertijd met de introductie van muziek streaming met Playstation Music zal Sony haar muziekdienst naar een groter aantal landen uitrollen. Op 29 maart zal Playstation Music online komen, op hetzelfde moment zal Sony Unlimited verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.