0

Playstation Music dichtbij haar introductie

Volgens het Twitter account van de Sony Playstation is de nieuwe muziekdienst speciaal voor de populaire spelcomputer dichtbij haar officiële introductie. De nieuwe muziekdienst, met als naam Playstation Music, werd eind vorige maand aangekondigd als vervanger van Sony Unlimited.

Playstation Music zal muziek streamen met Spotify, wat in de praktijk betekent dat alle muziek die je via Spotify kunt streamen ook met Playstation beschikbaar zal zijn. Daardoor zullen een aantal functies van Spotify ook werken met Playstation Music. Onder andere Spotify-afspeellijsten zullen met Playstation Music beluisterd kunnen worden. Dit is vooral handig voor gamers die tijdens het spelen van een spelletje graag hun favoriete muziek via Spotify willen horen.

Volgens de medewerker van Sony die via Twitter liet weten dat Playstation Music zeer binnenkort beschikbaar zal zijn verloopt de aankondiging via het officiële Playstation Blog. Gebruikers van Sony Unlimited zullen als eerste weten dat Playstation Music beschikbaar is. Zij krijgen namelijk een maand gratis toegang de muziek streaming dienst van Sony.

Spotify Connect nu voor Playstation 4

Verder heeft Spotify in de Connect functie waarmee muziek gestreamt kan worden naar andere apparaten (waaronder deGramafon) ondersteuning toegevoegd voor de Playstation 4. Hiermee kan muziek gestreamt worden naar Playstation 4 apparaten die zijn aangesloten op een surround of stereo-installatie.

De ondersteuning voor Playstation apparaten lijkt nog niet voor iedereen beschikbaar te zijn. Tot nu toe lijken voor Android gebruikers van de Spotify app muziek te kunnen streamen naar de PS4.

Verder is Spotify Connect alleen beschikbaar in de Premium versie van Spotify. Mensen die gratis muziek streamen met Spotify kunnen geen tracks streamen naar andere apparaten. Ook mensen met een iPhone en Spotify Premium vissen achter het net: de verwachting is wel dat zij snel zullen beschikken over deze nieuwe functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.