0

Plannen voor beursgang Spotify worden steeds concreter

De voorgenomen beursgang van Spotify wordt steeds concreter. Het Zweedse bedrijf is van plan om aan het einde van dit jaar een vermelding te krijgen op een Amerikaanse en Europese beurs. De plannen van Spotify zijn echter controversieel: het bedrijf wil namelijk geen nieuwe aandelen uitgeven.

De Amerikaanse beurswaakhond houdt de plannen van Spotify daarom goed in de gaten. In tegenstelling tot een normale beursgang, waarbij particulieren en bedrijven aandelen van een bedrijf kunnen kopen op het moment dat het naar beurs gaat, wil Spotify reeds uitstaande aandelen op de beurs registreren.

Concreet betekent dat bestaande geldschieters en investeerders hun aandeel in Spotify verzilverd zien via een notatie aan Amerikaanse of Europese beurzen. Dit plan van Spotify borduurt voort op de bijzondere uitgifte van Spotify aandelen begin vorig jaar. Aandeelhouders die toendertijd geld hebben geïnvesteerd in Spotify gaan bij de huidige plannen goed verdienen.

Spotify kiest waarschijnlijk voor een beursgang op deze manier om zo een vijandelijke overname te voorkomen. Bij een reguliere beursgang lopen bedrijven het risico dat een concurrent alle aandelen opkoopt en zo een meerderheidsbelang opbouwt of zelfs een overname forceert. Door de aandelen bij een beperkte groep van investeerders te houden hoopt Spotify op meer controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.